Meteen naar de inhoud

Trampled by Turtles, Life is Good on the Open Road

De merkwaardige groepsnaam (betekent letterlijk ‘vertrapt door schildpadden’) hoort bij een collectief (momenteel 6 man) met Duluth, Minnesota als thuisbasis. ‘Life is Good on the Open Road’ is alweer hun achtste album met een fraaie mix van bluegrass, folk en rock. De instrumentatie spreekt voor zich: gitaar/harmonica, bas, banjo, mandoline, fiddle en cello met gitarist Dave Simonett als lead vocalist en steunende vocalen van de overige vijf. De groep is behoorlijk populair, met name in de bluegrass kringen, getuige de drie CDs die nr 1 werden op de US Grass charts. En deze laatste was een van hen. Ze hebben onder meer gespeeld op de meeste belangrijke bluegrass- en folkfestivals in de USA alsmede twee maal op TV bij de David Letterman show (in 2012 en 2014). Luisterend naar de heerlijk spontane, meestal in een gemiddeld of hoog tempo gespeelde eigen songs begrijp ik de populariteit volledig. Deze heren zijn kanjers in hun genre. De elf songs zijn allemaal de moeite waard, met als meest opvallende ‘Blood in the Water’, een in zeer hoog tempo gebracht grassrock-nummer. Begin november zijn de heren in ons land te bewonderen, op 3 november op het Take Root Festival in Groningen en een dag later in Amsterdam (Paradiso Noord).

Hedendaagse, pittige bluegrass met een folkrock randje van een topper in zijn genre. Genietbare Americana. (Thirty Tigers)

Scroll To Top