The War and Treaty, Healing Tide

Zo af en toe komt er een release langs die onmiddellijk aan de nekharen gaat hangen en het kippenvel op de armen beroert. Healing Tide is een langspeler die in eerste instantie vragen oproept en na diverse luisterbeurten alleen maar met de juiste antwoorden komt.

Bij openingsnummer ‘Love Like There’s No Tomorrow’ zijn er vragen. Zal de producer dit rauwe geluid intact laten? Blijft het geluid van het nummer vol passie waarbij de gemaakte schoonheidsfoutjes niet worden weg geproduceerd? Durven Michael en Tanya Trotter voort te gaan met een songs vol passie met een soms wat krakerige, bijna vinylgeluid? Op al die vragen is het antwoord volmondig bevestigend! En dat maakt Healing Tide tot een heel goede release.

‘Love Like There’s No Tomorrow’ is overigens een a capella track. De stemmen van echtpaar Trotter dragen met gemak een nummer en hebben geen instrumenten nodig. De samenwerking met een band in titelnummer ‘Healing Tide’ is er een die resultaat oplevert. Stuwende drums en een gaaf lopende bas zorgen voor een stevig fundament waarop de stemmen van The War and Treaty floreren.

Elf nummer op Healing Tide. Het duo Trotter struint met hoorbaar plezier het muzikale palet van de labels Stax en Atlantic door. Funk, blues, zuidelijke soul, twee stemmen die voor elkaar gemaakt zijn en nummers die door meer luistertijd alleen maar beter worden.

The War and Treaty verhogen de sfeer in de huiskamer en zullen elke concertzaal kunnen laten transpireren. Healing Tide is een meesterlijke plaat, die vraagt om uitvoering op de Nederlandse podia. (Strong World)