Ramblin’ Roots viert eerste lustrum met een geweldige programmering

Op zaterdag 20 oktober is het weer zo ver. Dan kunnen de Americana-liefhebbers genieten van  een grootse programmering van het Ramblin’ Roots Festival.  In Tivoli/Vredenburg staan meer dan 20 acts op het affiche met het beste uit de wereld van Americana, country, soul, blues en folk.

Een van de trekkers is de komst van de troubadour Steve Forbert . De legendarische Amerikaanse singer-songwriter is hersteld van de chemokuur die hem eerder dit jaar zijn tournee deed afzeggen. De Texaan  Alejandro Escovedo is een andere grote naam uit Americana-land. Hij zal worden begeleid door de Italiaanse componist/gitarist Don Antonio.

De komst van Americana icoon Howe Gelb is ook zeer welkom. De Giant Sand-veteraan staat vooral bekend om zijn fluister- woestijn-muziek. Persoonlijk kijk ik vooral uit naar de singer-songwriter Rayland Baxter. Ik zag deze Amerikaanse muzikant dit jaar voor het eerst in Texas en ik was zeer onder de indruk. Uiteraard staan er veel singer-songwriters op het programma: Otis Gibbs, Levi Parham, Grant Peeples, David Olney, Pieta Brown, Chris Blevins en onze eigen troubadour Ad Vanderveen.

Uit de hoek van de Neo-Country komen de nieuwe talenten Garrett T. Capps en David Luning. De Blues wordt verspreid door The Goon Mat/Lord Bernardo en de Amsterdamse band  T99. Voorts drie heerlijk pittige Americana-bands: American Aquarium, Chastity Brown en White Buffalo.

De uit Missouri afkomstige Rev. Sekou vertegenwoordigt  de soul en gospelmuziek. Voor de volledigheid noem ik voorts de komst van de Antwerpse band Golden Glows, de Britse groep Noble Jacks en de dj Blue Flamingo.

Kortom, deze veelzijdige programmering biedt veel kwaliteitsmuziek vol afwisseling . Genoeg nieuwe namen om te ontdekken. Wat houdt u nog tegen om naar dit geweldige festival te gaan!