Graham Bramblett, Standard Harmony

Bartlett groeide op in Texas, verbleef een decennium (tot 2010) in Nashville (als songwriter) en woont en werkt sinds 2010 in St. Paul, Minnesota. Nashville bracht hem niet het succes dat hij had gehoopt en hij ging steeds meer drinken, waarvoor hij hulp zocht en vond. In 2016 kwam zijn debuut-CD uit, ‘Under the Lights’, waarmee hij in Minnesota furore maakte. De opvolger, ‘Standard Harmony’, is nu uit en kan worden gerangschikt bij de reeks aangename country-CD’s. Prima songs (geen covers), prima zang en goede begeleiding (gitaar, bas, drums, steel gitaar, slide gitaar, fiddle, strings, keyboards). Volgens eigen zeggen is hij met name geinspireerd door de muziek van Willie Nelson en George Strait. Het thema op ‘Standard Harmony’ is ‘relaties tussen mensen’, waarover Bartlett als een ware ‘storyteller’ schrijft. En er is voldoende variatie op de CD, country ballads (‘Want to’, het wonderschone ‘Make me a Dream’), midtempo en uptempo rockers (‘Genuine Cool’), countryduetsinging (op “Lost’ met Averil Bach), puur singer-songwriterwerk (‘Old Friend of Mine’). Mijn favoriet is het vlotte ‘Machu Picchu’, een nummer dat mij deed denken aan mijn favoriete Canadese rootsrocker Corb Lund.

Deze Bramblett is geen vernieuwer, maar levert met ‘Standard Harmony’ een prima gevarieerde country-CD af, beter dan menig hedendaags product uit Nashville! Mijn complimenten. (Independent)