Nieuwe single video The Yearlings

The Yearlings waren aan het begin van deze eeuw het vlaggenschip van de Nederlandse Americana. De Utrechtse band maakte twee zeer goed ontvangen albums, maar besloot in 2006 het bijltje erbij neer te gooien. 12 jaar later is de band terug met een nieuwe single getiteld ‘Evelene (you’ve got to know it’), een pakkende pop deun van het type gitaarpop-meets-Americana. Songsmid Olaf Koeneman daarover “We hebben gedaan waar we als Yearlings goed in zijn. Toegankelijke americana pop maken. Uptempo, maar met een melancholiek randje”. “En meerstemmig,” vult Niels Goudswaard aan. “We streven ernaar om nummers te schrijven die in onze wereld stuk voor stuk hits zijn. ‘Evelene’ is wat ons betreft een mooi voorbeeld.” Evelene (you’ve got to know it)’ is de eerste single van het nieuwe album ‘Skywriting’ dat op 16 november verschijnt via Lonely Sounds Records/Sonic Rendezvous.