Kelly Willis, Back Being Blue

De dame met die fantastische ‘old-fashioned country voice’ is terug. Ik heb het over de Austinse zangeres Kelly Willis. Na een rockabilly-periode bij Radio Ranch probeerde Kelly het onder de hoede van Tony Brown in Nashville om door te breken als countryzangeres. De 3 MCA albums deden niet veel. In 1999 vond Willis haar eigen stijl met de Rykodisc-release What I Deserve. Kelly’s laatste solowerk dateert al weer uit 2007 met het album Translated For Love.

Als het gaat om liedjes schrijven is Kelly’s grote voorbeeld Nick Lowe. De sound van het nieuwe album Back Being Blue is een combi van country soul en pop. Willis opent ijzersterk met de titeltrack: heerlijke country soul a la Shelby Lynne. Die prachtige smachtende stem heeft nog niets aan waarde ingeboet. Only You is een prettig klinkend pop deuntje. Een prachtige love-song met een geweldig spelende Marc Spencer op gitaar. Een ander liefdesliedje is de bewerking van I’m A Lover (Not A Fighter). Lekker swingende country-swing met de simpele tekst: You want A Fighting Partner, Go With Cassius Clay. Fool’s Paradise is een ontroerende ‘country weeper’ met in de hoofdrol een melancholieke fiddle van Eleanor Whitmore. Modern World is ook een nieuwe song van Kelly (van in totaal 6). Een pittig liedje over het leven in deze tijd: Oh Modern World, I’m Begging You, You Take My Heart And Soul And Call It Revenue, Modern World , Let Go… De song Freewheeling is uitermate geschikt om te draaien op een training over Loslaten. Tot slot wil ik nog de prachtige bewerking noemen van Rodney Crowell’s We’ll Do It For Love Next Time met de prachtige regels: We burned up all our bridges, like the devil’s dogs were on our trail, my mother and sister tried to warn us, but to no avail, we did it for a last fling… Kelly Willis is weer helemaal terug!!! Check it out….