Hold Your Horses, Broken Bones and Shattered Dreams

Met bij iedere speelbeurt toenemend genoegen heb ik deze CD van de Zweedse bluegrass/folk/country formatie Hold Your Horses (overigens een uitdrukking in de Engelse taal die zoiets betekent als ‘doe eens rustig aan’) uit Malmo in Zweden (opgericht in 2007) beluisterd. Het is de eerste volledige CD na twee EPs (2010 en 2013) van de zeskoppige formatie, waarbij zangeres (ook gitaar en percussie) Martina Johnsson en Olle Florstam (mandoline, gitaar, elektrische gitaar en dobro) de 10 songs schreven, ieder 5. Om de line-up af te ronden: Cissi Hedlund speelt fiddle en zingt, Tobbe Ogenblad doet vocals en staande bas, Per Hakansson banjo, gitaar en pedal steel en Pontus Eriksson drums en percussie. Wat met name opvalt bij de band is het speelplezier, de prima samenzang en de mooi uitgevoerde arrangementen. Voor de liefhebbers van het genre hoef ik niet veel meer te zeggen, met name het bluegrassdeel van de CD is zeer de moeite waard, maar ook een crossover van bluegrass en countryrock, ‘Lost at Sea’ is aangenaam en de countryballad ‘This Old House’ is gewoon prachtig. Extra vermelding voor de in het Zweeds gezongen ballade ‘Mika’ en het fraaie artwork van de verpakking.

Een club die onze aandacht zeker verdient, een Europese bluegrass/country verrassing. Iets voor de EWOB, de European World Of Bluegrass.