Christy Hays, River Swimmer

Uit het Texaanse mecca van de Americana komt deze Christry Hays tot ons. Al bijna een decennium actief met twee volledige CD’s en twee EP’s achter haar naam. Christy werd geboren in Illinois, in een stedelijk gebied. In eerste instantie had ze geen ambitie om de muziek in te gaan, maar muziek kwam wel bij haar binnen door een vader die van muziek hield en gitaar speelde en haar en passant wat beginakkoorden bijbracht. Rond haar 20e verliet ze Illinois en ging naar Alaska, zwierf een tiental jaren door de USA voordat ze besloot dat toch muziek haar ding was. Via Memphis en Nashville (2007) kwam ze in 2009 in Austin terecht. En daar voelde zij zich thuis en kreeg zij de eerste waardering van een bekende collega toen Bruce Robison haar song ‘Lake of Fire’ opnam. Nu dan haar nieuwe CD, “River Swimmer’. Luisterend valt in de eerste plaats de mooie volle sound op van de volle band die haar begeleidt op de CD. Prachtige arrangementen, mooie stem en muziek die ergens tussen folk, country, pop, rock en soul in zit. Mijn favorieten in de 10 eigen songs zijn ‘Open Up Your House’ en ‘Town Underground’, mooie ballads met de heerlijke volle sound die de hele CD omringt.

Een aangename verrassing, deze CD van Christy Hays. Een mooie volwassen collectie songs. (Independent)