Ben Marshal, Little Too Far

Mag ik jullie voorstellen aan een echte honky-tonker, Ben Marshal. Geboren in Californie, opgegroeid in Oklahoma, en inmiddels toe aan zijn derde CD, die hij opnam in zijn onderkomen (een cabin in the woods) in de omgeving van Nashville. In zijn jonge jaren werd hij beïnvloed door country, gospel en rock ’n roll, zoals gebracht door Dwight Yoakam, Buck Owens en Merle Haggard respectievelijk AC/DC, The Eagles, Joe Walsh Band en Creedence Clearwater Revival. De 9 songs op de nieuwe CD zijn dus recht-toe-recht-aan country met wat rockende randjes. Ook de teksten zijn recht-door-zee (Ben zelf spreekt van ‘Real life poetry’), dit om het beeld van de man te completeren. Met een band, waarin gitaren, dobro, bas, drums en steel gitaar een rol spelen roept de man een sfeer op die je doet denken aan die typische bars in de USA waar vele TV’s aanstaan en de jukebox real country speelt.

Niets mis mee, maar ook niet hemelbestormend. Een aardige country-CD van een aardige vent met een aardige stem en een lekkere band. (Independent)