Meteen naar de inhoud

Bobbo Byrnes, Two Sides To This Town

In openingsnummer ‘Angelia’ neemt Bobbo Byrnes de luisteraar na een kort intro, mee op een tour in de duizelingwekkende achtbaan die een relatie kan zijn. Uiteindelijk wil hij graag de nacht doorbrengen met zijn liefje. Het optreden is achter de rug, hij weet niet in alle gevallen waar zijn vrienden uithangen en kiest voor de zekerheid van de liefde. ‘Angelia’ laat hem maar even wachten en laat de rondreizende muzikant niet in de steek.

Debuut Motel Americana verscheen vorig jaar. Multi-instrumentalist Byrnes timmert met Two Sides Of This Town verder aan een lang geleden ingeslagen weg. Met een combinatie van akoestische rock en uptempo americana heeft hij tien nieuwe nummers opgenomen. Precies genoeg om opnieuw op tournee te gaan. Echtgenote Tracy Byrnes, zijn liefje, staat hem bij op basgitaar en verzorgt af en toe wat achtergrondvocalen. Het leven langs de weg is eenvoudig. Zo af en toe een maaltijd en het busje met apparatuur moet kilometers willen maken.

Byrnes speelt met wat begeleiding op een podium om elke hoek. Bij de deur wordt lang niet altijd entree gevraagd waarna elke bezoeker een dansje kan wagen. De refreinen zijn eenvoudig en worden door de aanwezigen meegezongen. In de teksten is er soms sprake van ellende en malheur, maar veel vaker wordt er verhaald over plekken waar het echtpaar eerder is geweest. Kleine gebeurtenissen krijgen een plek in een muzikaal aantrekkelijk Amerikaans landschap.

Op Two Sides Of This Town is Amerika te horen zonder leugenachtige politici. Bobbo Byrnes is een veel betere ambassadeur van zijn land dan twitterende machthebbers. (Broken Silence)

Scroll To Top