Meteen naar de inhoud

Leif de Leeuw Band, Live In Concert

Na het beluisteren van deze CD kunnen we stellen dat de Leif de Leeuw Band een top rock band (op blues basis) is in Nederland. Was er met de studio albums al weinig mis, met deze “Live In Concert” schijf laten ze horen ook op het podium van grote klasse te zijn.

Op deze in het Dordtse Bibelot opgenomen CD horen we de band, bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Sem Jansen (zang/gitaar), Tim Koning (drums) en Boris Oud (bas/zang), voor de gelegenheid aangevuld met Maarten Verdonk (percussie), Rick Linzel (toetsen) en de achtergrond zangeressen Maaike Adegeest en Djoeke Boomsma.

Tien nummers vinden op dit album. De zeven eigen nummers zijn eerder op de studioalbums van de groep verschenen, de covers zijn “Fire In The Kitchen” van Warren Haynes, “Little Wing” van Jimi Hendrix en “Whipping Post” van de Allman Brothers Band en ik moet toegeven, deze drie nummers krijgen een hele fraaie eigen uitvoering.

De groep gaat binnenkort op toer met een Allman Brothers tribute show en dat moet ze wel goed af gaan. Niet alleen door de fraai “Whipping Post” uitvoering, maar ook in enkele eigen nummers zijn duidelijk Allman Bothers invloeden waarneembaar. Zoal in het van fraai twin-gitaarspel voorziene “Never Giving In” en “Getting Older”. Bassist Boris Oud krijgt ruim de kans te soleren in “Little Wing”, drummer Tim de Koning en percussionist Maarten Verdonk krijgen een hoofdrol in “Be Loyal”. Ook in laatstgenoemde nummer zijn de ABB invloeden hoorbaar, evenals in “Strickly Confidential” met lekker slide spel.

Een schitterend album van deze jonge band, die zich gelukkig niet tot het bluescircuit beperkt, maar ook voeten aan de grond begint te krijgen op de pop en rock festivals. En dik verdiend!

Scroll To Top