Lori McKenna, The Tree

We hoeven niet veel over Lori McKenna te vertellen dus we beperken ons tot haar recente release The Tree, dat in juli van dit jaar uitkwam. Het is de opvolger van het met een Grammy genomineerde album The Bird & The Rifle uit 2016. De plaat werd dan ook opnieuw geproduceerd door Dave Cobb, die de meeste van jullie kennen als producer van Chris Stapleton en Jason Isbell. Niet de eerste de beste dus.

The Tree bevat een elftal aan zelf, deels mede geschreven, songs die de lijn van The Bird & The Rifle voortzetten. Lekkere en goed in het gehoor liggende melodielijnen dat kan je gerust aan Lori McKenna overlaten. De erg fraai gemaakte video van het liedje People Get Old werd gemaakt door John Moessner. De veelzeggende tekst zet naar mijn gevoel aan tot nadenken om tot de ontdekking te komen wat echt belangrijk is in het leven.

Wat dat betreft sluit het liedje Happy People daar naadloos op aan. De wereld lag in de wieg maar onschuld lag niet in het graf, horen we in The Lot Behind St. Mary’s. Mooi intens gezongen hoor! In The Fixer is er echt iets te repareren. Oude sleutels worden gebruikt om onbesproken zaken te ontgrendelen. Twijfels en wanhoop slaan toe. Kan ik haar beter maken en is er een manier om dat te doen? Persoonlijke actualiteit komt erg dichtbij.

The Tree zit niet alleen qua productie en muzikale begeleiding uitstekend in elkaar. Tekstueel heeft het een boodschap die ik persoonlijk erg goed begreep. Geen poëtische niets verklarende vondsten maar duidelijk en oprecht. (Thirty Tigers)