Meteen naar de inhoud

Micke Bjorklof & Blue Strip, Twentyfive Live at the Blues Baltica

Ik moet bekennen dat ik tot voor kort nog nooit gehoord had van Micke Bjorkhof & Blues Strip, terwijl de band toch met dit album ‘Twentyfive Live at the Blues Baltica” zijn zevende album aflevert. De band heeft hiervoor ook zes studioalbum uitgebracht en toert momenteel door hun thuisland Finland, maar ook in Duitsland, Polen en Noorwegen waren ze in het verleden veelvuldig te zien.

De band bestaat uit Micker Bjorklof (zang/gitaar/harmonica), Lefty Leppänen (gitaren, zang), Seppo Nuolikosko (bas, zang), Teemu Vuorela (drums) en Tio Roiko-Jokela (percussie, MalletKAT). Wat is een MalletKAT, zult u zich wellicht afvragen. Dat is een percussie instrument, dat wel wat weg heeft van een xylofoon.

De (dubbel) CD werd opgenomen op het Duitse Blues Baltica festival. Ook onze eigen John F. Klaver nam hier in het verleden met zijn band een live cd op. De schijfjes bevatten 21 nummers en geven een mooi overzicht van eigen werk en covers, die ze in het verleden op de plaat hebben gezet.Wat vooral opvalt zijn de soms eigenzinnige ritmes, die je als luisteraar wel scherp houden. De songs hebben ook allemaal een lekker rauw randje en met name het felle slide gitaarspel mag er wezen. De band speelt strak en we horen bijna alle bluesstijlen voorbij komen.

Hoewel het niet allemaal echt virtuoos is laten de heren horen live hun mannetje te staan. Ze brengen, ook de wat bekende covers als “Honey Hush (Talking Woman Blues)”en “Let Me Love you Baby op geheel eigen wijze.

Het zou zeker de moeite waard zijn om deze Finnen eens een kennismakings-tourtje door de Benelux te laten maken.  Als voorproefje hebben we in elk geval deze prima CD om alvast te wennen.

 

Scroll To Top