Twisted Pine, Dreams

Een zeer intrigerend kwartet, dit Twisted Pine. Twee dames, Rachel Sumner (gitaar, zang) en Kathleen Parks (fiddle, zang) en twee heren, Dan Bui (mandoline) en Chris Sartore (bas) brengen een mooie experimentele vorm van bluegrass met messcherpe duetvocals en adembenemend mooi spel op bas, fiddle en mandoline en een subtiele ondersteunende rol van de gitaar. Dat er meerdere bluegrass’vormen’ zijn is mij niet onbekend, maar de termen Freshgrass (TP won het 2014 festival in deze categorie) en Rockygrass (finalist in 2015) kende ik niet. De band past inderdaad wonderlijk goed in de line-up van het label Signature Sounds Music naast acts als Lake Street Drive, Crooked Still en Joy Kills Sorrow. De CD heeft 7 nummers met een speelduur van 34 minuten. De meest opmerkelijke nummers zijn het heerlijke ‘Funky Kentucky’ (ruim 6 minuten) met een old-timey intro, een langdurige bassolo en ditto fiddle solo en de prachtige cover van ‘Lucy in The Sky With Diamonds’ (7,5 minuten) met engelachtige zang en heerlijk mandolinespel (de eerste minuut, voordat de Engeltjes gaan zingen en verder vanaf minuut 4, samen met de fiddle). Deze twee nummers wil je het liefst zo’n 10 maal achtereen beluisteren, heerlijk. En dan is er ook nog ‘I Don’t Feel Like Dancing’ (ruim 4 minuten) dat zowaar lijkt op een Abba-song qua tekst en sfeer (los van de begeleiding, uiuteraard).

Bepaald geen standaardwerk, dit ‘Dreams’, maar een prachtig gearrangeerd muziekspektakel van een verrassend collectief met zinderende zang en adembenemende solo’s. Om genietend te ondergaan, liggend in de zon op het strand met misschien zicht op Engelachtige Lucy’s of waar dan ook. Wat een feest!(Signature Sounds Music).