Shaggy Dogs, All Inclusive

Shaggy Dogs is een Frans gezelschap dat in Nederland inmiddels ook een prima reputatie heeft opgebouwd met energieke liveshows. “All Inclusieve” is hun zevende album van de heren en ondanks het gemis van het visuele aspect blijft de muziek op deze cd prima overeind.

De band bestaat uit vijf prima muzikanten, die opereren omder de namen Jacker (gitaar/backing vocals), Toma (bas/backing vocals), Guillermo (drums/backing vocals), Ben (toetsen/backing vocals) en Red (zang/harmonica). De heren schreven twaalf nummers zelf en de cd wordt gecompleteerd door de cover “No Mo Do Yakamo” van de in 2009 overleden Amerikaanse muzikant/songwriter Tim Krekel.

Je zou de muziek kunnen omschrijven als Pub Rock ‘n’ Blues en duidelijk is te horen dat band Dr. Feelgood een flinke bron van inspiratie voor deze heren is geweest. De nummers zijn voornamelijk up-tempo. Het soul achtige “Tired Of It All” is eigenlijk het enige wat rustigere nummer of dit schijfje, Verder horen we rock ‘n’ roll, blues, blues/rock, country en salsa. Er staan een tweetal nummers op, die in mijn oren iets wringen, maar verder is er weinig op aan te merken. “Chill Out” is een van de nummers die een beetje wringt, maar is verder een prima blues-rock nummer met een heerlijk pianospel en prima tempowisselingen. “Link Wray” is een prima eerbetoon aan … Link Wray, waarin ook wat stukjes van diens klassiekers in verwerkt zitten. “New York City”,  ook een prima blues-rocker krijgt in het intro zelfs een Frank Sinatra sfeertje mee. Instrumentaal is vooral de piano van grote klasse, maar het hele album lang vallen er veel leuke verrassingen te ontdekken. Een heerlijk schijfje van deze heren.