Zoë Schwarz Blue Commotion, The Blues And I Should Have A Party

Zoë Schwarz is een Britse jazz vocaliste, die inmiddels al weer de nodige jaren samenwerkt met gitarist Rob Koral. In de loop der jaren hebben ze inmiddels een indrukwekkende rij cd’s uitgebracht, waarvan de meest recente “The Blues And I Should Have A Party” is. Schwarz en Koral schreven de dertien nummer op dit album, met tekstbijdragen op twee nummer van Pete Feenstra. Bob Koral ius een uitstekende gitarist, maar waar bij bijvoorbeeld een Matt Schofield de blues en jazz prima met elkaar verweven zijn, op deze cd is in sommige nummer prima bluesy spel te horen, maar overheersen in ander nummers de droge jazznoten. Persoonlijk niet helemaal mijn ding, maar ik verwacht (terecht) niet dat hij zich daar veel van zullen aantrekkend. De nummers zijn overigens allemaal prima en de heerlijke slow blues “You Don’t Worry Blues” zorgt toch voor een kippenvel moment. Geen bassist op dit album, maar Pete Whittaker zorgt er met zijn uittekende Hammondspel voor dat deze niet echt gemist wordt. Op één nummer, “Shout”, bespeelt hij de Wurlitzer. De drumpartijen komen voor rekening van Paul Robinson. Tja, hoewel het een van begin tot eind een prima album staan er ook eigenlijk geen nummers op die er echt bovenuit schieten. Prima muziek van prima muzikanten, maar wellicht had een goede producer wat extra kruiden kunnen toevoegen. Een wat smerig randje aan de nummers had het album wat meer cachet kunnen geven. Ondanks de kritiekpuntjes toch zeker geen slecht schijfje.