Sarah Shook & the Disarmers, Years

Goed nieuws voor de liefhebbers van recht-toe-recht-aan country muziek. De tweede CD van Sarah Shook met haar band The Disarmers is onlangs verschenen. Sarah komt uit een streng religieus nest, maar is inmiddels een verklaarde atheist en verklaard bisexueel en politiek actief voor de zaak van de LGBT en burgerrechten. Sarah bracht in 2010 een EP uit met haar toenmalige band The Devil, vanaf 2013 treedt zij op met haar Disarmers, waarmee zij nu de tweede CD heeft bij Bloodshot Records. Lekker stemmetje, beetje sexy, pittige begeleiding met een vette lap steel in een hoofdrol. Verder in de band gitaar, bas, drums, redelijk standaard dus. Tien nummers, 37 minuten. Maar de meerwaarde zit hem in de som der delen, de band is heerlijk ingespeeld en klinkt fris en vrolijk. De nieuwe CD trekt de nodige aandacht, zo heeft Rolling Stone het nummer ‘Good as Gold’ gekozen als een van hun 10 beste country-songs van de week in maart van dit jaar. Leukste song van de CD is ‘The Bottle Never Lets me Down’, een leuke knipoog naar het overbekende ‘Tonight The Bottle Let Me Down’ (Merle Haggard, 1966 en o.a. door Emmylou Harris en The Mavericks gecovered), waarin Sarah zichzelf als liefhebber van de inhoud van bepaalde flessen neerzet. Sarah is met haar band te bewonderen op Take Root 2018 op 3 november as. in Groningen. Zoals gezegd, lekkere recht-door-zee country. Aangename CD, country met een bite! (Bloodshot Records)