Lucero, Among The Ghosts

Lucero viert, met de release van hun negende album, Among The Ghosts, hun twee decennia lange controversiële soulvolle alt country muziek. De coproductie lag dit keer in handen van Matt Ross-Spang, die de meeste wel kennen van recente Jason Isbell, Margo Price en Drive-By Truckers releases. De uit Memphis afkomstige gruizige bemanning lanceren hun twaalfde release dat het veel besproken All A Man Should Do uit 2015 opvolgt.

De geen flauwekul muziek van Lucero kende zo zijn diepte en hoogtepunten. Had een soort van haat liefde verhouding met de muziek van band. For The Lonely Ones en To My Dearest Wife waren al heel vroeg via diverse media streamkanalen te beluisteren. Ze waren de aanleiding om even af te wachten hoe de overige acht songs op de plaat zouden klinken. Kan kort maar krachtig zijn. De CD opent met achtereenvolgens de titeltrack, Bottom Of The Sea, Everything Has Changed en Always Been You. Na slechts één draaibeurt, niet eens aangekomen bij de eerder genoemde songs, wist ik dit wordt een Amazing Ten 2018 kandidaat.

Singer-songwriter en medeoprichter van de band Ben Nichols laat het achterste van zijn tong zien, als hij zijn strot open trekt. Of het nu een ballad is zoals Loving of Back To The Night, met gesproken woorden van filmacteur Michael Shannon, of het met het nodige koper volgepompte From The Git Go, Nichols blinkt op alle fronten uit.

Wat dan rest is jullie te melden dat Lecero met de release van Among The Ghosts een onwijs goede plaat heeft afgeleverd. Niets meer zeker ook niets minder.