Meteen naar de inhoud

B.R. Lively, Into The Blue

Bryan Blaylock maakt onder de naam B.R. Lively muziek. De Texaan trekt al jaren langs de podia in Amerika. De langspeler Into The Blue is het verhaal van die reizen, is het vastleggen van elf nummers die langs de weg zijn geschreven.

Blaylock is zo’n muzikant die nauwelijks opvalt. Bij elk kampvuur pakt hij als laatste zijn gitaar om een song te laten horen. Terwijl iedereen om hem heen praat zet hij in. En dan wordt het langzaam stil en krijgt de singer-songwriter de aandacht. Hij speelt songs die het publiek stil krijgen.

De nummers zijn opgenomen in Atlanta, GA, USA. Bij de nummers schuiven gastmuzikanten aan. Het orgel van Thomas Avery, de gitaren van Gordy Quist (Band Of Heathens), de basgitaar van Scott Davis en de drumkit Richard Millsap verrijken de composites van Blaylock.

Opener ‘The Blue’ zet de toon voor een album met ingetogen, bijna ingehouden songs. B.R. Lively heeft het grote gebaar niet nodig, maar brengt in bescheidenheid de Americana die hij  wil spelen. Alle muzikanten in een studioruimte en gewoon spelen nadat er is afgeteld.

‘Summertime Sky’ heeft een lichte zomerse versnelling en wat blazers, ‘Oh These Eyes’ is een vertragend liefdesliedje, ‘Are We In It For The Gold?’ opent met stevige strijkers en afsluiter ‘Gratitude’ tokkelt de banjo de melodie. Zo passen de nummers naadloos bij elkaar en onderscheiden zich door de gekozen instrumenten.

Into The Blue is een prima Americana plaat van een verder weinig opvallende muzikant. Bescheidenheid mag aandacht in dit geval niet de weg staan. Om te beginnen met deze enthousiaste recensie. (Independent)

Scroll To Top