Meteen naar de inhoud

Eric Corne, Happy Songs For The Apocalypse

Ooit van Eric Corne gehoord?  Voor mij was hij een onbeschreven blad. Eric Corne is al jarenlang actief als songwriter, producer en labelmanager in de muziekscene van LA. Als producer werkte hij onder meer voor John Mayel en Walter Trout. Corne is voorts de oprichter/eigenaar van het platenlabel Forty Below Records, dat onder meer bekend is van releases van John Mayall, Sam Morrow  en Jaime Wyatt. Als muzikant debuteerde Eric Corne in 2008 met Kid Dynamite & The Common Man. De opvolger  Happy Songs For The Apocalypse ligt nu 10 jaar later op mijn bureau. Eric schreef alle 12 liedjes zelf en die zijn gemixt in een gumbo van rock, blues, country en folk. Hij is op vele instrumenten te horen, maar krijgt ook ondersteuning van een heel leger aan ervaren muzikanten als Walter Trout, Freddy Koella, Bo Koster, Doug Pettibone en Skip Edwards.

Het album opent met een dromerige popsong (Mad World) met apocalistische teksten als: If we stumble, if we fall/ find our backs against the wall/ revolution of the world begins to stall… Daarna volgt een lekker stompende rocker Ridin’ with Lady Luck met onder meer Walter Trout op de gitaar. Prima stadssoul met lekkere blazers  is te horen op Locomotion. Een positivo-song om te overleven in een harde wereld. Op het melodieuze politiek geladen Short Wave Preachers geniet ik van een akoestische song met stemmig fiddle-  en harmonica-spel. Pull String to Inflate is een pittig nummer met een hoofdrol voor Rick Holmstrom  op gitaar. History Repeats heeft een The Band-feel  en zweeft lekker dankzij een mooie steelgitaar. Zeer geslaagd klinkt voorts The Distance You Run met een vrolijk huppelende piano in combinatie met melancholiek klinkende violen. Eric Corne sluit het album af met een luisterliedje Sing, Little Darlin’ Sing, waarop hij zichzelf alleen begeleid op een ukelele.

Happy Songs For The Apocalypse is een veelzijdig rootsalbum voor liefhebbers van eclectische rootsmuziek

Scroll To Top