Meteen naar de inhoud

Jordan Officer, Three Rivers

De Canadese (Montreal) musicus Jordan Officer werd beroemd in Canada en daarbuiten als de jazzgitarist van de ‘Suzie Arioli Band’, goed voor 7 CD’s tussen 1998 en 2010, waarvan er meer dan 250000 (!!) werden verkocht. Vanaf 2010 staat Officer op eigen benen en laat hij ons genieten van zijn eigen stijl jazzmuziek met (jump)blues-, folk- en pop-invloeden. Te beginnen in 2010 verschenen tot dusver 5 CD’s (waarvan een EP) van de man. Bij de voorlaatste, ‘Blue Skies’ was ik blij verrast en schreef ik dus: ‘Een echte aanrader, prachtige bluesy en jazzy muziek met fantastisch goed gitaarspel (soms een beetje Les Paul, soms ook Mark Knopfler, maar heel veel Jordan Officer) en lekkere lome zang! Nogmaals, een heuse verrassing! ‘ En op de opvolger is het niet anders, al komt hij nu in een drietal nummers met zijn viool wat duidelijker naar voren.

De gitaar, zowel akoestisch als elektrisch als lap steel is en blijft zijn hoofdinstrument, maar wat hij met zijn viool doet, met name in het nummer ‘One Hand Push-Ups’, een heerlijke jump-blues waarin hij zichzelf bij de luisteraar introduceert (‘My name is Jordan Officer and I play the blues for you’), is zeer aanstekelijk. Met zijn begeleiders Zev Katz (bas) en Charley Drayton (drums, tevens producer – samen met Officer) zet hij een prachtig, gevarieerd bluesproduct neer. De elf songs zijn allemaal originals, drie ervan schreef hij met anderen, o.m. met Matt Lipscome, een stadgenoot. Soms refereert Officer aan classics, zoals bijvoorbeeld ‘Just to be With You’, dat in feite dezelfde sfeer en melodie heeft als ‘Sitting on Top of The World’.

Weer een prima ontspannen CD van Officer, een heerlijke singer-songwriter in het blues- en jazzidioom. (Spectra Musique)

Scroll To Top