Meteen naar de inhoud

Vaudeville Etiquette, Divisions

Vier nummers op deze EP. Liedjes die goed zijn voor bijna twintig minuten verzorgde popmuziek. In opener ‘Divisions’ lijkt Chris Isaak een partijtje mee te spelen. Het tekent de sfeer van het lied en de invloeden die Vaudeville Etiquette wil gebruiken. De groep speelt uitgesponnen komposities, waarbij inspiratie veel belangrijker is dan transpiratie. Chique muziek, om het in twee woorden te zeggen.

Vaudeville Etiquette is een vijftal muzikanten uit Seattle, USA. In 2016 verschijnt debuut Aura Vista Motel. Langs Highway 99 in Seattle staat een motel dat bevolkt wordt door junks en prostituees. De groep zoekt die sinistere sfeer om een langspeler op te nemen.

Vaudeville Etiquette wil Americana maken, rootsmuziek die geschiedenis ademt. Of zoals de groep in een bio laat schrijven: “Think Stevie Nicks and Ryan Adams on a bender with The Allman Brothers.” Aan dat aanrecht staat dus Chris Isaak om te checken of het gerecht boeiend en smakelijk genoeg wordt.

Divisions ademt niet de sfeer van een hoerenhotel met junks op de drempel bij de voordeur. Vaudeville Etiquette heeft een ep willen maken met vier tracks in dezelfde sfeer. Salonmuziek die in een moderne studio is gemaakt, nummers die alleen maar rustpunten kennen. Op debuut Aura Vista Motel klonk de groep bij momenten venijnig en psychedelisch. Daar is op deze release geen sprake van.

De liefhebber van schoon klinkende popmuziek moet vooral even luisteren naar Divisions. De fans van Aura Vista Motel zullen zich achter de oren krabben om dit tussendoortje. Des te spannender om af te wachten, waar dit verrassende vijftal mee zal komen. Vaudeville Etiquette gaat een eigen, eigenwijze weg. (Sunyata Records)

Scroll To Top