Abe Partridge, Cotton Fields and Blood For Days

Abe Partridge, nog net geen veertig jaar,  heeft al heel wat in zijn leven meegemaakt. Hij groeide op in Mobile, Albama, waar zijn moeder pianolerares was en zijn vader apotheker. Grunge was de favoriete muziek in zijn jeugd, maar hij was ook gefascineerd door de oude blues. In Kentucky volgde hij zijn roeping om predikant te worden.  In die tijd mocht  Partridge alleen maar naar platen van oude bluesmuzikanten luisteren, zoals Son House. Uiteindelijk was dit het leven niet wat hij wilde. Abe ging het leger in waar hij als luchtmacht soldaat onder meer deel uit maakte van een missie in Irak. De muziek liet hem niet los. Partridge begon liedjes te schrijven  en in 2016 maakte hij zijn eerste schijf White Trash Lipstick.

Het nieuwe album opent met een fraai liedje Colors dat gaat over de rassenproblematiek.  Abe Partridge klinkt als de troubadour David Rodriguez, maar zijn stem klinkt iets rauwer.  Ride Willie Ride is enerzijds een ode aan deze outlaw, maar tevens bedoeld als een sneer naar de Amerikaanse belastingdienst IRS.  Abe, kreeg hiermee te maken toen hij belast werd door de belasting voor het verkopen van zeldzame platen op Ebay. I Wish I Was A Punk Rocker klinkt lekker pittig en Abe’s credo is: A Punk rocker will tell you the truth, because he’s got nothing to lose. The Ghost Of Mobile is voorts een opvallende track. Het gaat over het stadje Mobile met haar oorlogsverleden:

No it ain’t hard to find the devil in this town. Because them old grey ghosts won’t stay in the ground an I wish there was a way for us to put them down.

Het album wordt afgesloten met een traditionele gospel  Satan, Your Kingdom Must Come Down. De predikant is weer even terug en Abe zingt het op een rauwe manier heel overtuigend. Abe Partridge heeft een fascinerend album gemaakt en liefhebbers van troubadours met poëtische songs moeten beslist eens met hem kennis maken. (Skate Mountain Records)