Son Of Dave, Music For Cop Shows

Benjamin Darvill is een in Engeland residerende Canadees. De multi-instrumentalist beleefde zijn eerste successen met de groep Crash Test Dummies. In de jaren negentig speelde Darvill mee op vier albums van de groep die overladen werd met Grammy’s. In 1999 ging hij terug naar het solowerk. Music For Cop Shows is naast de verzamelaar Explosive Hits (2016) de zevende release.

Son Of Dave is vooral een synoniem voor bluesmuziek. Darvill speelt zo goed als alle instrumenten op deze release. Opener ´Get A Strut On´ zet de toon. Een swingende blues opent Music For Cop Shows. De titel van het nummer is wat provocerend, terwijl er in geen van de tien nummers sprake is van provocatie tegen de autoriteiten. Darvill kiest per nummer een instrument om een nummer gestalte te geven. In ´Get A Strut On´ is dat de mondharmonica.

Son Of Dave debuteert in 1999 met B. Darvill Wild West Show. De Canadees combineert zijn roots met Engelse invloeden. Hij etaleert daarbij zijn muzikale gaven en speelt mondharmonica, beatbox, gitaar en percussie. Daarbij haalt hij de neus niet op om in kleinere zalen te spelen,. In de afgelopen jaren heeft Son Of Dave op meer dan achthonderd podia gestaan. De proactieve houding van Darvill viel vooral in Engeland op en leverde optredens op in o.a. de televisieshow Later … with Jools Holland. Daarnaast werden nummers van Son Of Dave gebruikt in films en televisieseries.

Tien nummers op Music For Cop Shows. In alle gevallen swingende bluesnummers. In ´Blues Organ´ is het een bluesy orgel, in Caledonian Street is het opnieuw de mondharmonica en in ´Rattlesnake´ is de ´human beatbox´ de gids.

Zo musiceert Benjamin Darvill ruim dertig minuten muziek aan elkaar. Tien nummers in een half uur. Het is wat kort, zoveel is duidelijk. De kwaliteit van Music For Cop Shows is dermate hoog dat een bezoek aan een optreden van Son Of Dave logisch is. Op weg naar duizend optredens waarvan indien mogelijk in de komende maanden een aantal op Nederlandse podia. (Goddamn Records)