Dana Fuchs, Love Lives On

Dana Fuchs is terug met een nieuw album getiteld ‘Love Lives On’. De dame heeft een hevige periode achter de rug met de nodige familie tragedies, maar ook met de geboorte van haar zoon, die prominent aanwezig is op de diverse hoesfoto’s. Tevens kwam haar contract met Ruf Records tot een einde en besloot ze haar eigen label, Get Along Records, op te richten.

Uiteraard is muzikale partner gitarist Jon Diamond weer van de partij, met wie ze de elf eigen nummers op dit album schreef. De twee covers zijn van Otis Redding (“Nobody’s Fault But Mine) en June Carter-Cash (“Ring Of Fire), respectievelijk te categoriseren onder Soul en Country. Twee soulveteranen zijn van de partij, Charles Hodges op orgel (die in het verleden werkte met onder anderen Al Green, O.V. Wright, Albert Collins, Tom Jones) en drummer Steve Potts (die speelde met onder meer Booker T. & the MG’s , Wilson Pickett, Otis Redding, Albert King). Jack Daley speelt bas en er zijn nog wat aanvullende instrumentalisten en achtergrond vocalisten te horen.

‘Love Lives On’ is een afwisselend album geworden, met zoals gezegd soul. Natuurlijk is ook de rock niet verdwenen. Voeg daar nog de nodige gospel, pop en country aan toe en we hebben een uitstekend en afwisselend album. En met de titelsong “Love Lives On” trakteert de dame ons ook nog op een heerlijke bluesy song.

De doorstart van Dana is zeker geen valse start geworden. Zwakke songs zijn er niet te vinden. Een zeer hedendaagse plaat, maar met de beide prima covers laat ze horen ook de rijke Amerikaanse muziekhistorie te koesteren.