The High Line Riders, Walking Home

Ed Pettersen heeft zich een bestaan verworven in Nashville, waar hij zich bezighoudt met produceren van CD’s, zoals in 2006 de prachtige 3 CD-set ‘Song of America’. Er  is voldoende tijd om zelf songs te schrijven en op te nemen en om projecten te doen in Noorwegen (zijn family roots liggen daar, hijzelf is geboren in NYC) en in Nashville. Ooit had hij in 1997 een doorbraak met zijn groep ‘The High Line Riders’ en de CD ‘Something South of Here’, een goed ontvangen CD met lekkere twangy rock’n’roll. En onder deze naam heeft Ed enkele jaren terug een nieuwe band in het leven geroepen met inmiddels als basisbezetting naast Ed (gitaar, toetsen, percussie, ukulele, zang) Gary Goodlow (gitaar), Mike Bailey (drums), Kevin Hornback (bas) en Atom Schmitt (pedal steel, lap steel en flugelhoorn. Maar er doen (net als op voorganger ‘Bumping Into Nothing’ uit 2015 nog vele (op deze CD15) andere musici mee, dus er is voldoende variatie in de sound. Rock, pop, country, Ed is overal op zijn gemak. Ed schreef alle 12 songs zelf, met hulp in drie nummers. Mijn favoriet is ‘Walking Home’, een heerlijk country-deuntje. Maar ‘It Hurts to Ask’, zou zo maar een song van Van Morrison’s Them uit de jaren 60 kunnen zijn en ‘Another Bad Goodbye’, een mid tempo countryrocker vallen ook positief op.

Pettersen rocks again! Zijn songs zijn uitstekend, hij weet hoe aangename maar bij vlagen stevige rock moet worden gespeeld en gezongen, maar komt enkele malen countryfied door. Ik vergeleek hem met  Springsteen, Bob Seger en John Mellencamp en dat kan ik blijven doen! (Blue Rose Records)