Mongrel State, Mestizo

Het heeft even geduurd voor Mestizo van Mongrel State de burelen van Real Roots Cafe bereikte. De vier Ieren maakten de opnames in Orphan Studios, Dublin in 2016! Mestizo heeft voldoende kwaliteit om twee jaren na de release een recensie te krijgen. De Ierse rock is levendig, energiek en barst van plezier bijna uit elkaar. Daarbij stoppen de vier muzikanten aardige verhalen in de nummers. Mestizo is een mix van rock, latin, salsa, reggae, ska, punk en hiphop, Het zit allemaal in de muzikale bagage van Mongrel State.

Een titelloze EP is het debuut van Mongrel State. In Ierland wordt veel opgetreden en voor en na de shows worden nieuwe songs geschreven. De Ierse pub rock van het viertal krijgt injecties van cinematografische Western muziek, Latijnse grooves en rockabilly dansstappen. De muziek ontwikkelt zich en de optredens worden alleen maar leuker. Daarbij speelt de groep in elk jeugdhonk, geen zaal is te groot of te klein en de inzet is in alle gevallen maximaal. Mestizo is na veel optredens en niet al te veel studiotijd in 2016 het debuut van Mongrel State.

‘Zombies On The Highway’, ‘Stray Dogs’ en ‘Desert Girl’, zo maar wat titels van de nummers van de groep. De Ieren vinden hun onderwerpen langs de weg. In ‘Stray Dog’ soleert gastmuzikant Kevin Foran op trompet, in ‘Monster’ en ‘Rainy Day’ speelt Travis Lyon op steel gitaar mee. De gastmuzikanten vullen op de juiste wijze het geluid aan.

Mestizo is, zoals gezegd, een langspeler uit 2016. Mongrel Estate is twee jaren en talloze optredens verder. De Ieren zullen nieuwe liedjes hebben geschreven. Na beluistering van Mestizo is het logisch om het vervolg te willen horen. Mongrel State mag dit jaar met een nieuw album komen. (Independent)