Ana Egge, White Tiger

Ana, geboren en opgegroeid bij ‘drop-out ouders’ in North Dakota, een bus in Californië en een commune in Silver City (New Mexico) en daarna o.m. woonachtig in Brooklyn (New York) en Austin, is aan haar tiende CD sinds 1997 toe. Zoals we van haar gewend zijn bevat de CD voornamelijk originals, negen om precies te zijn, met daarnaast een heel verrassende live opgenomen cover, het zeer ingetogen gezongen ‘In Tall Buildings’ van de diep betreurde John Hartford, samen met Billy Strings op vocals en Alex Hargreaves op viool. De hele CD is heerlijk sfeervol, heeft prachtige arrangementen van multi-instrumentalist (fluiten, keyboards en vocals) en producer Alec Spiegelman waarin strings (de prachtige vioolpartij in ‘Last Ride’) en fluit (in mijn favoriete nummer ‘I’m Goin’ Bossa Nova’) een belangrijke rol spelen. Verder in de begeleiding gitarist Buck Meek, bassist Jacob Silver, violist Adam Moss, zangeres Anais Mitchell en drummer Robin MacMillan. In de teksten is er ruimte voor haar belevenissen als teenager, als jonge moeder (in ‘Dance Around the Room’ is haar vierjarige dochter het middelpunt) en om een goede vriendin een hart onder de riem te steken (in ‘White Tiger’: ‘Keep your eyes on the tiger, feed him, let him be your guide, teach him freedom, that he might lead you through tot he other side’).

Ana is zeer ingetogen en meelevend bezig op deze puike CD. Voor de liefhebbers van sfeervolle folk. (Storysound Recordings).