The Deslondes , Hurry Home

The Deslondes is typisch zo’n band die niet in een muziekgenre is te vatten. Het vijftal uit New Orleans debuteerde bij het New West Records-label in 2014 met een titelloos album vol met country-achtige muziek. Het muzikale spectrum van de opvolger Hurry Home is veel breder en klinkt een stuk volwassener. Alle groepsleden droegen songs aan hetgeen het eclectische geluid van de groep alleen maar versterkt.

Het album opent met en lui klinkende pianosong Muddy Water. Een heerlijk nostalgische lied dat mij doet denken aan de vele uren die ik aan de slootkantjes in de polder heb doorgebracht. Vervolgens hoor ik een snelle twostep met Everly Brothers-achtige zang en een frivool klinkende steel in het trieste One Of These Lonesome Mornings. (This Ain’t A) Sad Song heeft een psychedelisch soundje met een pittige gitaarsolo in het midden. De song Every Well heeft een aangenaam hoempa pa circusachtige sfeer. De titeltrack klinkt weer erg lui en zit vol verlangen naar liefde. Een lekker rommelig klinkend rockertje is Hurricane Shakedown. Prachtig klinkt het zwijmelende liefdesliedje Just In Love With You. Het album sluit af met een soort ode aan het leven ‘on the road’:

Feel that wind off the highway, I’ll always be ready to go, down the road, down home, that’s where I’m bound, I know.

Dat zijn de laatste woorden van een afwisselend sfeerrijk album. Een van de beste roots-albums, die ik de laatste tijd heb gehoord.