Dieter van der Westen Band, Me And You

Zijn hart heeft altijd gelegen bij Rootsmuziek of Americana. Maar een nummer één hit scoorde hij in Marokko met Kasba, een band die Noord-Afrikaanse muziek maakt. Hiermee reisde hij zo’n achttien jaar door Europa, Amerika en Zuid-Amerika. Zijn eerste album “Save My Memories” deed niet veel. In 2016 bracht hij het soloalbum“Old Oak Tree” uit. De opvolger ervan. “Me And You”, is nu verkrijgbaar.

Hierop vinden we tien nummers, waarvan er negen door Van der Westen zijn geschreven. Op deze plaat wordt hij begeleid door een complete band, bestaande uit broer Eric van der Westen (bas), Joost Abbel (banjo, dobro), Aron Raams (electrische gitaren) en Gijs Anders van Straalen (drums, percussie). Met een gastrol voor Mirte de Graaff op viool. Op de plaat komen we een goede mix tegen, zoals country, bedachtzame nummers, funk en southern rock. Buiten het feit dat de nummers goed worden gespeeld zijn ook de teksten het absoluut waard om goed te worden beluisterd. Als hulpmiddel kan eventueel het bijgeleverde boekje dienen. Gewoon een uitstekende plaat.