Arthur Buck

Arthur Buck… het mag duidelijk zijn, we hebben het hier over twee gelouterde en gesettelde muziek coryfeeën. Joseph Arthur en Peter Buck (R.E.M.) kenden elkaars muziek al jaren maar van een echte muzikale samenwerking was het nog niet gekomen. Het toeval hielp een handje. Om een lang verhaal kort te maken een informeel treffen liep uit tot spontane jamsessies en liedjesschrijverij.

Wie onbekend is met het werk van beide heren zal denken dat Arthur Buck een nieuwe naam is aan het singer-songwriter hemelgewelf. En die laatste gedachte is helemaal nog niet zo vreemd ook. Joseph Arthur zingt namelijk alle liedjes en sloeg de piketpalen voor wat betreft muziekarrangementen en de productie daarvan. Peter Buck is man die de gitaarpartijen zo nu en dan op de hak neemt. Net als je denk nu vliegt hij uit de bocht geeft Arthur daar weer een elektronische kronkel aan. Het voelt en vult elkaar aan dat mag duidelijk zijn.

Na het beluisteren van I Am The Moment en Are You Electrified? denk je te weten welke kant het opgaat. Schijn bedriegt, in The Wanderer wordt aan de wortels van het huidige bestaan van Everlast getrokken. Forever Waiting en American Century verwijst naar de Paisley Underground scene in de jaren tachtig. Krachtpatser van een plaat is Before Your Love Is Gone. Arthur Buck schilderen van een muzikaal kleuren palet die zijn weerga niet kent.

Afgesloten word er met Can’t Make It Without You. Zou dit een voorbode zijn tot een Arthur Buck band? De toekomst zal het leren deze goed fundeerde plaat kan in ieder geval een degelijk huis dragen.