Joe Goldmark, Blue Steel

Pedalsteel gitaar! De Amerikaanse muzikant Joe Goldmark is een belangrijke ambassadeur van dit instrument. Hij bespeelt de steel gitaar al vele jaren en gaat geen enkele genre uit de weg. Op Blue Steel, een release in zo’n heerlijk ouderwets hoesje met quotes als HOT INSTRUMENTALS en COOL GUEST VOCALS, speelt hij naast eigen nummers composities van Jeff Lynne, Roy Orbison, Graham Parker en Rufus Thomas. Goldmark musiceert country, rock, soul en blues met schijnbaar achteloos gemak.

Joe Goldmark resideert in Tucson, USA. en trekt al vele jaren door het land. In de jaren tachtig speelt hij in garagegroepen. Country & western en honky tonk, kort samengevat is dat de muziek die hij maakt. Goldmark treedt veel op met The Seducers, een groep zeer ervaren muzikanten, die elk genre moeiteloos uit de mouwen schudden en op het podium kunnen laten horen.

VIVID SOUND! Nog zo’n prachtig citaat op het hoesje van Blue Steel. Dertien nummers op deze release. Naast vier instrumentale songs van Goldmark veel covers. Naast eerder genoemde componisten zijn er liedjes van Jeff Beck, Bob Marley en B.B. King te horen. Elk nummer is bekend, een hit geweest, vele malen als cover verschenen en toch klinkt de muziek dertien maal nieuw. Voor de vocalen in diverse songs zijn Glenn Waters en Dallis Craft uitgenodigd. Deze twee veteranen hebben passende stemmen en zingen met schijnbaar gemak de gemakkelijk te volgen teksten.

Blue Steel is een leuke en veelal swingende release met heel veel bekende muziek. In de handen van Joe Goldmark krijgen de nummers een extra lading. De Amerikaan kan toveren met zijn steel gitaar. Deze tiende langspeler voegt weinig tot niets toe aan de carrière van Joe Goldmark. Het is gewoon de volgende uitstekende release in een lange loopbaan. Het is ook een prima instap naar de muziek van deze intussen bijna legendarische musicus. (Lo-Ball Records)