Randall Bramblett, Juke Joint At The Edge Of The World

Randall Bramblett wordt in 1948 geboren in Jessup, Georgia. Hij studeert theologie voordat hij zich gaat wijden aan het schrijven van muziek. In 1973 wordt hij sessiemuzikant bij Capricorn Records en is hij te horen op albums van Gregg Allman, Elvin Bishop en vele anderen. Zijn debuut-lp verschijnt in 1975, dan maakt hij nog deel uit van Sea Level en toert hij met Steve Winwood. Met “Juke Joint At The Edge Of The World” is onlangs zijn elfde album verschenen.

Op de cd staan tien nummers, waarvan er negen door Bramblett zijn geschreven. Muzikaal gezien zit Bramblett op deze cd ergens tussen jazz, soul en rock met een uitstapje naar India in het nummer “Mali Katra”. De nummers zijn goed geschreven, de teksten zijn het zeker waard om goed te worden beluisterd. Hij wordt begeleid door drummer Gerry Hanson, bassist Michael C. Steele en gitaristen Davis Causey en Nick Johnson, terwijl hij zelf zang, keyboards en saxofoon voor zijn rekening neemt. Hij heeft een prettige en duidelijke stem met net dat rauwe rafeltje dat de ziel in zijn zang legt. Bijzondere fraai vind ik het swingende bluesnummer “Pot Hole On Main Street” en “I Just Don’t Have The Time”, wat een soort talking blues is met een prachtige orgelsolo. Dit laatste nummer is mijn favoriet. Een absolute aanrader. (New West)