Shakedown Tim & the Rhythm Revue, Shakedown The 0 Down

Shakedown Tim heeft met zijn Rhythm Revue onlangs een tweede CD afgeleverd: Shakedown The 0 Down. Het kwartet Tim Lelegens (gitaar/zang), Bart Stone (tenor/baritonsax). Boss (bas) en Dennis ‘Tubs’ de Gier krijgen op dit album assistentie van Kathleen Vandenhoudt en twee bluesgrootheden, namelijk pianist Gene Taylor en harmonicaspeler James Harman.

Twaalf nummers hebben de heren opgenomen, waarvan tien van eigen hand als we Harman’s Ïcepick’s Shakedown Th’owdown” gemakshalve meerekenen. Na de eerste luisterbeurt valt op dat de muziek wel erg laidback klinkt. De melodiën worden smaakvol en perfect gespeeld zonder dat het echt vuurwerk wordt. Verder is er een grote verscheidenheid aan stijlen. We rockabilly slowblues, shuffles, mambo’s, jumpblues en soms jazzy. “Rollin’ On” met een fraaie baslijn en saxsolo laat horen dat Tim Lelegems in staat is juweeltjes te schrijven. Op “Did The Best I Could” horen we Lelegems, Harman en Taylar in opti forma de blues spelen, waarbij het kippenvel toch even spontaan op de armen springt. Op “The Way It’s Gonna Be” hore we een uitstekende gastbijdrage van Kathleen Vandenhoudt en Pee Wee Crayton’s “Blues After Hours” is ook om de vingers bij af te likken.

Shakedown The 0 Down is een prima album geworden. Misschien geen album wat de Benelux blueswereld op zijn kop gaat zetten, maar wel een eerlijk stukje liefde voor de muziek, zonder zich direct op de smaak van de massa te richten.