Korby Lenker, Thousand Springs

Korby Lenker komt uit Idaho en heeft iets met muziek vanaf zijn high school jaren. Was de liefde aanvankelijk  alt. rock, daarna ontdekt hij de bluegrass. Uiteindelijk vind hij zijn bestemming in de Americana en met name het betere singer-songwriterwerk en verkast hij naar East Nashville. Behalve muziek maken is hij ook actief als schrijver van boeken. In 2015 verscheen zijn debuut ‘Medium Hero’, een verzameling korte verhalen. Voor zijn zevende CD volgde hij een inmiddels bekende route, die van crowdfunding. Van de 20000 dollar die hij ophaalde kocht hij wat opname-apparatuur en ging naar zijn geboortestaat Idaho om op allerlei plekken de basistracks op te nemen, het hart van de liedjes, alleen gitaar en zang. Daarn trok hij met zijn apparatuur het hele land door om een dertigtal muzikale collega’s aan het woord te laten (en natuurlijk ook aan de daad van het musiceren). Zo schreven en speelden en zongen met hem mee: (onder meer) Molly Tuttle, Nora Jane Struthers, Carrie Elkin, Angel Snow, Amy Speace, Anthony da Costa, Robbie Hecht, Caroline Spence, Anna Tavel en Becky Warren. Het levert een heerlijk gevarieerde CD op met elementen uit bluegrass, folk, rock en pop. Zeer verfrissend en verrassend. Met name het prachtige spel op elektrische gitaar van Anthony da Costa valt in positieve zin op. Een paar hoogtepunten tussen het gemiddeld al hoge niveau: ‘ Nothing Really Matters’, ‘Book Nerd’, ‘Father to the man’, ‘Late Bloomers’ (heel subtiel), ‘Love is the Only Song’ (Korby op piano, Angel Snow vocals) en ‘Mermaids’ (met Carrie Elkin op vocals en Matt the Electrician op trompet!).

In 2007 recenseerde ik voor een andere website Korby’s vierde CD, ‘King of Hearts’. Dat was een goede CD, maar elf jaar later is Lenker enorm gegroeid en immens veel beter! We hopen wat regelmatiger van hem te horen! Een absolute aanrader. (Independent, Soundly Music)