Meteen naar de inhoud

JP DeKlerk, Old Cold Church Road

Jan Piet de Klerk komt uit Middelburg, is onderwijzer van beroep en daarnaast een bijzonder goede singer-songwriter. Hij heeft gespeeld in bands als De Niro, FINITO en JP & the Seeger Session Band. Vorig jaar al kwam zijn eerste solo-cd uit. Een album met zeven zelfgeschreven nummers, die het absoluut waard is om een jaar na verschijnen alsnog te recenseren. De titel “Old Cold Church Road” is een vertaling van de straat in Middelburg, waar hij is opgegroeid: de Oude Koudekerkseweg. JP DeKlerk wordt begeleid door Angelo de Rijke (elektrische gitaar, mandoline, 12-snaar mando), Rolf Verbaant (elektrische gitaar, pedal steel gitaar, akoestische 12-snaar), Judith Renkema (basgitaar), Mischa Porte (drums, percussie), Tren van Enckevort (accordeon), Emil Sarkowicz (viool), Gait Klein Kromhof (harmonica) en Lonneke de Klerk (achtergrondzang).

De titel geeft eigenlijk al een kleine hint over de inhoud van de nummers. Persoonlijk, uit eigen belevenissen en herinneringen. Te beginnen met het openingsnummer “Home Town”, waarin hij zijn tienerjaren beschrijft. Ik denk dat er voor iedereen van deze leeftijd (50+) herkenbare zaken te vinden zijn. Ook in My Home” en het titelnummer beschrijft JP zijn herinneringen in Zeeland. “Power Of Song” is een protestsong, die door de folkstijl en samenzang doet denken aan de tijden van Pete Seeger en de jonge Bob Dylan. Rocken kan hij ook, zoals blijkt met “Break The Chain”, een waarschuwing voor het naderende geweld uit het oosten en de daaruit voortkomende escalerende reacties. Een prachtige cd met mooie en persoonlijke nummers. Prima nummers met goed geschreven teksten, die het absoluut waard zijn om goed te worden beluisterd.

Scroll To Top