Meteen naar de inhoud

Juke Joints: Live, 35 years of Rock Rollin’ Blues

De Juke Joints zijn al 35 jaar een begrip in Nederland. Met name de live reputatie die de heren hebben weten op te bouwen is indrukwekkend. Om dit jubileum te vieren hebben ze een live CD/DVD uitgebracht met de titel ‘Juke Joins Live – 35 years of rock rollin’ blues. De CD is begin november 2017 opgenomen in De Piek in Vlissingen. De band laat zien en horen daar waar ze het beste tot hun recht komen: op het podium.

De band bestaat al heel wat jaartjes uit drummer/zanger Peter Kempe, Sonnyboy v.d. Broek (harmonica/accordeon) Michel Staat (gitaar) en Derk Korpeshoek (bas/zang). Eén ding dat vast staat bij een optreden van de Juke Joints, van het eerste tot het laatste nummer is het ‘full attack’. Ook op deze CD/DVD spat de energie van het begin tot eind uit je speakers. De heren laten dertien nummers horen, waarvan negen van eigen hand en geven een prima doorsnee van hun repertoire in de loop der tijden.

Het meeste werk is up tempo blues-rock werk. Met de schiterende ballad ‘Nataly’ laten ze horen dat de heren toch ook het rustige werk toevertrouwd is. Schitterd gitaarwerk van Michel Staat. Peter Kempe neemt bij elke optreden ook traditioneel voor één of twee nummers de mandoline ter hand. Hier doet hij dat in de uit 1928 daterende, door William Harris geschreven, traditional “Bullfrog Blues”. Ook het Lead Belly nummer “Out On The Western Plain” krijgt een fraaie vertolking.

Onlangs speelde band hun jaarlijkse optreden op et Kwadendamme Festival. Daar speelden ook de Bintangs, die inmiddels 55 jaar op de teller hebben staan. De Juke Joints hebben dus nog even te gaan. Op deze CD/DVD zijn echter nog geen spoortjes van slijtage waar te nemen, dus op naar het volgende jubileum.

Scroll To Top