Sean Christopher, Yonder

Een Nederlandse singer-songwriter die in Bristol, Engeland resideert. Op jonge leeftijd hoort Christopher zijn vader urenlang oefenen op de akoestische gitaar. Elke dag wordt er geoefend en dus wordt er elke dag geluisterd. Jaren later volgt hij in Den Haag drumlessen aan het conservatorium. Om zijn muzikale horizon te verbreden verhuist hij naar Rotterdam. Hij wil veel meer dan alleen drummen. Christopher wil muziek kunnen opnemen, als producer aan de slag. Tijdens het studeren bekwaamt hij zich op nieuwe instrumenten en schrijft muziek voor films en commercials. Hij componeert, musiceert en produceert de songs.

Terug in Den Haag bouwt hij een eigen studio en neemt zijn eerste album op. Op Yonder zijn alle invloeden te horen. De Flamenco gitaar heeft een centrale rol, maar Yonder is veel en veel meer dan een plaat met gitaartracks. Twaalf nummers op dit debuut. Christopher heeft een aantal nummers als singel uitgebracht. Op zijn mooi vorm gegeven website zijn enkele tracks te horen. Yonder is een bijzondere plaat geworden. De composities van Christopher onthaasten en komen meanderend uit de boxen. De liedjes zijn niet vast te pinnen in Rotterdam of Den Haag. Sean Christopher laat een internationaal geluid horen. Elke luisterbeurt lever nieuwe details op. Yonder is een bijzonder product van een muzikant die ver over de Nederlandse grenzen reikt. (DumontDumont)