Parker Millsap, Other Arrangements

De eerlijkheid gebiedt mij toe te geven dat ik, voordat ik de CD “Other Arrangements” van Parker Millsap op de deurmat aantrof, nooit eerder van hem had gehoord. En daar hebben we dan weer het internet voor. Millsap is een nog jonge muzikant, 24 jaar, uit Oklahoma die al wat prijzen en eerdere CD’s op zijn naam heeft staan.

De nieuwste, “Other Arrangements”, is alweer de vijfde van hem. Er staan twaalf nummers op, waarvan er elf door Millsap zijn geschreven. Zijn eerste vier CD’s hangen ergens in wat Americana of rootsmuziek wordt genoemd. Op “Other Arrangements” lijkt het alsof hij een nieuwe stijl aan het zoeken is. We horen rock ’n roll á la Dr. Feelgood, country, ballads, pop á la 10cc en zelfs een stuk onvervalste punkrock. Variatie genoeg en het zijn op zich goed uitgevoerde nummers, maar de grote gemene deler is eigenlijk niet te vinden. Ook in zijn teksten is hij wat aan het rondrijden door Oklahoma alsof hij zijn eigen plek nog niet heeft ontdekt. Gevarieerd, best goed gemaakt, maar wat songkeuze betreft is het allemaal wat rommelig. (Thirty Tigers)