Left Hand Georges & Friends, Back Home

De uit het Belgische Maaseik afkomstige Georges Veltjen is een veelzijdig man. Hij is schilder, wereldreiziger en muzikant. Laatstgenoemde is hij onder de naam Left Hand Georges. Hij schrijft zijn eigen nummers, zingt, speelt gitaar en mondharmonica. Samen met ‘Friends’, te weten gitariste Yvon Steegmans en Multi-instrumentalist Bert Peyffers heeft hij zijn nieuwste cd “Back Home” opgenomen. De dertien nummers hierop heeft hij samen met Yvon Steegmans geschreven.

De nummers ademen een heel relaxte sfeer uit. Een spaarzame begeleiding en donkere zang, meer is het niet. De nummers zijn goed aan te horen en het geheel stroomt rustig voort als een lome rivier. Een beetje in de traditie van een Leonard Cohen of Woody Guthrie. Echte uitschieters zijn er niet of het zou de blues “Four Girls On The Way” of het bedachtzame Rambling Man” moeten zijn. Een prima cd. (Marista)