Hayley Sabella we kregen het er warm van

Hayley Sabella daar hebben we wat mee in deze kroeg. Ze klinkt als een time-lap opname van een door storm geteisterde kust van New England, ijskoud en dodelijk, verfrissend en vol levenslust. Haar vocale aanwezigheid is een maar haar folk getinte Americana pop deed hier de tenen krullen. Nee, niet van ergernis maar van genot en welbehagen. Haar Spartaanse deuntjes creëren ruimte voor de verbeelding als je daar tenminste voor openstaat. Sabella, dochter van missionarissen in muziekeducatie, groeide deels op in Nicaragua. Op haar vorige maand verschenen CD Forgive the Birds horen we een deskundige waarneemster van mensen en hun gebroken relatie met de natuur. Na haar terugkeer op de middelbare school, vond Sabella haar plek als boer en zette haar artistieke reis in gang. Dit  leidde tot haar tweede album tot dusver.