Darlingside, Extralife

Het nieuwe album van de Amerikaanse band Darlingside heet Extralife. Een term uit de gamewereld die er op neerkomt dat je een extra leven krijgt nadat je sterft.  Violist/Mandolinespeler Auyon Mukharji  van Darlingside omschrijft  het concept van Extralife als: A life beyond where we are now, whether that’s a brand new thing, a rebirth, or just a new version of ourselves as we move forward. Welkom in de wereld van Darlingside’s esoterie.

12 nummers staan er op de nieuwe schijf en opent met de titeltrack. Zweverige vioolklanken  gaan op in de hemelse vier stemmige zang van Darlingside. It’s over now, the flag has sunk, the world has flattened out zijn de openingszinnen. Een apocalyptisch scenario doemt op en dat blijft het hele album doorgaan in allerlei hoedanigheden.  De volgende track Singularity klinkt fantastisch. Fleet Foxes-achtige zang van hoog niveau. Bijzonder klinkt Eschaton (=Het einde der tijden) met geinige video game bliepjes. Dit is een van de hoogtepunten van dit album en bevat een optimistische kijk:  I hear the eschaton, I see our stripes on floating ground, No matter what we’ve been, we are the upshot now.  De song Orion bevat een paar poëtische hoogstandjes: The beach is a line in the sand, the tide is  in the palm of your hand, it’s looking like the start of the end, either away ahead is around the bend. Het album eindigt met Best Of The Best Times.  We Are A Long Way From The Best Of the Best Of Times  is de strekking van deze apocalyptische, profetische song.