Meteen naar de inhoud

Gregory Ackerman, And Friends

Gregory Ackerman komt uit Los Angeles. Ondanks het feit dat hij met de CD And Friends zijn debuut maakt, maken we alvast op dat hij een schoolvoorbeeld is van wat je tegenwoordig noemt een DIY artiest. Ackerman laat op deze plaat tien zelfgeschreven songs aantekenen. Verder speelt hij alle gitaar- en piano partijen op deze plaat. Deze muzikale duizendpoot lijkt een perfectionist zijn. Dat hoor je niet alleen terug in de productie, die overigens in handen was van Pierre de Reeder (Mavis Staples) maar ook in de compositie keuzes. Deze stuurman/kapitein ken zijn kwaliteiten en ligt daarmee op koers.

De plaat opent met een opvallend gitaar lijntje. Ten Little Indians/And Then There Were None heeft iets Neil Young’s. Als Ackerman zingt “Ten voices on the TV screen, I disagree I doesn’t do nothing”, weet je meteen dat hij ook bewuste keuzes heeft gemaakt in de onderwerpen op deze plaat. Datzelfde melodielijntje trekt hij door in Don’t Need Nothin’. Ook hier waait een jaren zestig en zeventig briesje. Hoe lekker groovy komt daarna Keep Falling uit de koker. Je hoort bij vlagen ook wat Jeffrey Halford & the Healers vorig jaar ook met Lo-Fi Dreams afleverde. Oude vintage buizenversterkers en gitaren zorgen voor een warm, comfortabel en vooral toegankelijkgeluid. Check out het liedje Loaded Gun. De goedverzorgde akoestische slide haalt letterlijk en figuurlijk de trekker over. Fraai actueel gekozen onderwerp trouwens!

And Friends is een easy listening, niet vernieuwende, semi akoestische ervaring. Ackerman is een creatieve werelddenker. Nauwlettend houdt hij actuele gebeurtenissen in de gaten en heeft daar zo zijn visie over. De stap van DIY naar een Nederlands label lijkt een logische maar… Het is te hopen dat zijn vrije artistieke gedachtengoed daar in de toekomst niet onder gaat lijden. (Munich Records)

Gregory Ackerman is deze week in Nederland, en treedt onder meer op in:

  • 30.05 De Rozenknop, Eindhoven (met Mitch Rivers)
  • 01.06 De Bosuil, Weert (met Mitch Rivers)

 

Scroll To Top