Meteen naar de inhoud

Jesse Terry, Natural

Jesse Terry is een singer-songwriter uit New England, het Noordoosten van de USA. Sinds 2010 verschenen er 4 CD’s en een EPtje van zijn hand, waarbij duidelijk werd dat de man een prima hand van songwriter heeft. In 2017 was Jesse bijzonder actief, hij nam maar liefst twee volledige CD’s op. Over ‘Stargazer’ (verschenen in september) berichtte ik destijds in ons cafe: ‘Jesse Terry brengt poppy singer-songwriter stuff. Ook in 2017 nam hij een twaalftal songs op met naast hem diverse vrouwelijke collega’s in de hoofdrol. Zo horen we Liz Longley (2x), Kim Richey (ook 2x), Cary Ann Hearst (van ‘Shovels and Rope, eveneens 2x), Dar Williams (2x), Sarah Darling, Annie Clements en Erin Rae. Alleen de titeltrack heeft geen vrouwelijke vocale steun. Drie van de nummers op ‘Natural’ verschenen ook op ‘Stargazer’ (‘Kaleidoscope’, ‘Runaway Town’ en ‘Stargazer’), maar krijgen hier een meer ingetogen behandeling. Met name ‘Kaleidoscope’ verandert van een rocker in een sfeervolle ballad. Net als op de voorganger is producer Josh Kaler (tevens drums, bas, gitaren, ukulele, steel gitaar en zang) heel goed bezig met prachtige arrangementen en subliem spel op zijn vele instrumenten. Ook  Danny Mitchell is weer van de partij op piano, orgel, keyboards, fluegelhoorn  en vocals. Verder in de begeleiding cello, marxofoon en additionele hulp op staande bas. Elf van de songs schreef Jesse, soms samen met anderen, nummer twaalf is een verrassende cover van de hit van Jeff Lynne met zijn ELO ‘Mr Blue Sky’.

:Met ‘Natural’ krijgen we adembenemend mooie soft pop in huis met uiterst fraaie samenzang en heerlijke arrangementen. De persoonlijke teksten doen de rest (‘when an island never ends and a dirt road never bends and the sun sets in the east maybe then I will accept my fate and know this was meant to be and maybe losing you will feel natural to me’ zingt hij in de titeltrack. (Jackson Beach Records).

Scroll To Top