Meteen naar de inhoud

Danny Bryant, Revelation

Na zijn big band uitstapje is de Britse gitarist/zanger Danny Bryant terug met een nieuwe cd met zijn kleinere combo, bestaande uit bassist Alex Phillips en drummer Dave Raeburn. Daarnaast bespeelt producer Richard Hammerton de toetsen.Verder zijn op enkele nummers nog een tweede gitarist en een blazerssectie te horen. De blazerssectie voegt naar mijn mening weinig te toe.

Negen nummers staan er op het album, waarvan zeven van de hand van Danny zelf, één samengeschreven met Richard Hammerton. De covers zijn John Mellencamp’s “Someday The Rain Will Fall” en de Howlin’ Wolf slow blues “May I Have A Talk With You”.

De songselectie is wat veelzijdiger dan op zijn eerdere cd’s. Het is weer typische Bryant blues/rock, waarvan de balans toch doorslaat richting rock. Het openingsnummers is tevens de titelsong van de CD: ‘Revelation”. Een prima blues-rocker. De blues beperkt zich tot het eerder genoemde Howlin’ Wolf nummer, alsmede de shuffle “Truth Or Dare” met lekkere pompende Hammond. “Someday The Rain Will Fall” is een uitstekende ballad, als duo gebracht door Danny en Richard Hammerton. “Isolate” is een poppy nummer met hoog Clapton gehalte en mijn persoonlijke favoriet is de blues-rocker “Sister Decline”.

Danny Bryant heeft zichzelf op dit album niet opnieuw uitgevonden, maar gewoon weer een lekker album afgeleverd, als zijn fans van hem verwachten.

NL Tourdates:

  • Fri 22 June Dordrecht Bibelot Netherlands
  • Sat 23 June Zaandam De Flux Zaandam Netherlands
  • Sat 17 Nov Hoogezand Blues Festival Theatre Kielzog

Scroll To Top