Mary Chapin Carpenter, Sometimes Just The Sky

Onverslijtbaar toch ook, deze al vele jaren populaire artiest in het soft pop/folk/country genre,  Mary Chapin Carpenter. In 1987 verscheen haar eerste CD ‘Hometown girl’,  op het  Columbia label, waarna zij zich ontwikkelde tot een major artiest met vele hits in de country charts achter haar naam. Na de door mij besproken ‘The things that we are made of’ uit 2016 werd het tijd voor een opvolger. En wat een opvolger is deze ‘Sometimes Just The Sky’, 13 songs en meer dan een uur heerlijk ingetogen muziek. Een leuke keuze uit haar uitgebreide eigen oeuvre, maar met een goed gevoel voor nieuwe, soberder en subtielere arrangementen met dank aan o.m. producer Ethan Johns.  In de begeleiding is er ruimte voor een veelheid aan instrumenten, steeds weer aangepast aan de sfeer van de song, in bijvoorbeeld ‘Superman’ horen we een fluit naast gitaar en mandoline, in het steviger ‘Naked to The Eye’ een orgel en strings.

Misschien wel het mooiste wat Mary Chapin Carpenter ooit heeft gemaakt, deze remake van de eigen songs waar zij in de loop der jaren de grootste affiniteit mee had. Lekker gevoelig, low key en een genot om bij weg te dromen met de mooie teksten van Carpenter als leidraad. Wat een superieure klasse heeft deze dame. (Thirty Tigers)

“Maybe the best CD Mary Chapin Carpenter ever made, this album over over an hour full of remakes of the songs she felt most comfortable with. Sensitive, Low key and overwhelming. Carpenter is of superior quality in het field.”