Jeb Barry and the Pawn Shop Saints, Texas, ect …

Twee schijfjes in deze derde release van Jeb Barry and the Pawn Shop Saints. De naam van de groep verdient een verhaal, maar daarover misschien een volgende keer. Texas. ect … is de derde langspeer van deze Amerikaanse groep. Debuut Burry Me In A Lonely Place verschijnt in 2014 en een jaar later is opvolger Milltown gereed. Negentien nummers op Texas, etc …, dus ook aan deze release is hard gewerkt. Barry heeft ooit gemeld dat hij meer dan 4000 liedjes heeft geschreven. Voor deze release gebruikt hij voldoende composities. Voorlopig zou er meer dan genoeg materiaal voor volgende releases moeten zijn!

De groep treedt graag en veel op. Barry gaat tijdens tournees op zoek naar zijn muzikale wortels, dus worden de podia in en rond Nashville gebruikt om nieuw materiaal aan de fans te laten horen.

Het eerste schijfje van Texas, etc … is getiteld The Sainted. Tien nummers en de groep speelt klassieke country met hier en daar een lik rockmuziek. Opener ‘Trouble Down In Tennessee’ zet de toon. Er zijn natuurlijk geen problemen in Tennessee, maar Jeb Barry zingt graag over moeilijkheden en lost deze op door goede muziek te maken. De tien nummer op The Sainted luisteren lekker weg.

Op tweede schijf The Saintless staan negen nummers. De tracks zijn akoestisch opgenomen en daardoor iets rustiger. Op ‘Seemed Like A Good Idea At The Time’ zingt Heather Austin mee. De stemmen van Austin en Barry kleuren mooi bij elkaar. Barry gebruikt eenvoudige verhaaltjes in zijn liedjes. Titels als ‘I Can’t Live In Houston Anymore’ en ‘El Paso Sucks’ bevatten geen verrassing, maar zijn goed vertelde anekdotes en passen in de thematiek van Barry en zijn kompanen.

In de huiskamer is negen maal akoestisch geen beproeving. Bij optredens zullen Jeb Barry and the Pawn Shop Saints de nummers van de twee schijfjes door elkaar spelen. Het zal de dynamiek van de optredens ten goede komen.

Voorlopig zal de groep optreden in Nashville en omstreken. Nederland zal het moeten doen met de negentien nummers op Texas, etc … (Dolly Rocker Recordings)