You Are Wolf, Keld

Het grootste compliment voor Kerry Andrew van You Are Wolf werd geschreven in het blad Uncut. ‘Imagine Bjork working her magic on the English folk scene.’ Andrew vult haar pop composities met flarden klassieke muziek en veel elektronica. Daarbij laat ze zich inspireren door locaties. Titels als ‘Down In The Willow Garden’ en ‘Witch Of The Westmerlands’ vertellen het verhaal.

You Are Wolf is zelfs in Engeland een goed bewaard geheim. De artikelen in populaire bladen als Uncut helpen de groep op weg naar een groter publiek. Het drietal wil meer dan een zoektocht op zoek naar succes. Ze laten lokale muzikanten deelnemen aan de voorstellingen om op deze manier de muzikale invloeden een plek te geven op de podia.

In You Are Wolf spelen naast Kerry Andrew, vocalen en elektronica,  Sam Hall, bas, cello en vocalen en Peter Ashwell, percussie, elektronica en vocalen. Drie multi-instrumentalisten met klassieke opleidingen gaan geen uitdaging uit de weg. Andrew is in het dagelijks leven schrijfster en put verhalen uit een levendige fantasie. De literatuur komt bij haar op de eerste plaats, You Are Wolf is een uitlaatklep voor korte verhalen en impressies.

De muziek van You Are Wolf is atmosferisch, ijl en zeker niet volgepropt met een overdaad aan toetsen. Daarnaast zijn de teksten van Andrew aanduidingen van sfeer (de locaties!), eenvoudige notities en woorden die leiden tot mantra’s.

Twaalf nummers op deze release. Zes traditionals en zes nieuwe composities van You Are Wolf. De sfeer in de songs is inwisselbaar. Het is niet zo dat de traditionele nummers naar het verleden rieken en de nieuwe liedjes 2018 asemen. Het drietal heeft de nieuwe muziek naadloos verbonden aan het verleden. De groep geeft goed advies voor het luisteren naar Keld. “The music goes well with a day in the British countryside, swimming in a lake or boating down a river.” You Are Wolf is op zoek naar de liefhebber, maar is net als Bjork in staat om te verbazen bij zoveel weloverwogen muziek. (Firecrest Records)