Meteen naar de inhoud

Grant Peeples and the Peeples Republic, Settling scores vol II

Vanaf het moment dat ik deze singer-songwriter en poëet een aantal jaren geleden zag optreden in Austin ben ik een trouwe fan. Het was genieten van ‘Okla and Ecclesiastes’ (2011), ‘Prior convictions’ (2012), ‘Punishing the myth’ (2014) en ‘A congress of treasons’ (2016), mooie werkstukken met prachtige songs en ruimte voor Grant’s gesproken gedichten. Met CD nummer tien sinds 2008, wederom met zijn ‘Peeples Republic’ in de begeleiding, levert Grant weer een schitterend werkstuk af. Het gedicht op de CD, de afsluiter van ruim 12 minuten is een eigen bewerking van Dylan’s ‘Brownsville Girl’, getiteld ‘The New Brownsville Girl’ en voorzien van schitterende muzikale begeleiding (met name van Joel Guzman). Met zijn heerlijk expressieve donkere stem brengt Grant weer een paar politiek (Trump) geïnspireerde songs als de opener, het soulvolle ‘Pitchfork and Torches’ en het stevige  ‘More For Us, Less For Them’. De cover van het schitterende ‘Goodbye’ van Steve Earle is adembenemend gevoelig, mede door de prachtige zang van Jaimee Harris. De productie (voor de vierde keer in het oeuvre van Grant) is in handen van Austin’s klasbak Gurf Morlix.  Gurf speelt de nodige instrumenten en krijgt hulp van David Webb (keyboards), Rick Richards (drums), Longineu Parsons (trompet) Joel Guzman (accordeon) en een aantal vrienden uit Florida (Grant werd geboren in de hoofdstad van Florida, Tallahassee), Lis (producer van de vorige CD van Grant) en Lon Williamson, Erik Alvar (bas) en Tim Higgins. Bijzonder mooi is het gevoelige liefdesliedje ‘Liliana’, waarin Grant klinkt als een moderne ‘crooner’ en een fiddle voor sfeer zorgt.

Jammer dat het Grant niet lukt om een tour in Europa van de grond te krijgen. Wie steekt zijn nek uit voor deze puike performer. En dan natuurlijk Gurf erbij. Beide heren zijn absolute topklasse. Al zijn de gedichten misschien iets teveel van het goede voor onze Europese oortjes. (Independent).

Scroll To Top