Shorty Jetson & his Racketeers, Shorty Jetson and his Racketeers

Rockabilly waarbij de gedachten uitgaan naar Johnny Cash en Hank Williams. Het is een groot compliment voor Shorty Jetson and his Racketeers na het beluisteren van dit album. Dertien nummers op deze release, acht nummers geschreven door Shorty Jetson en vijf covers. Naast ´House Of Gold´ van Hank Williams nummers van Jerry Reed, Johnny Horton, Marcel Bontempi en Mel Dorsey. De luisteraar die deze namen intypt bij Google komt uit bij het geluid van Shorty Jetson and his Racketeers.

Deze groep uit Turnhout, België durft de rockabilly omhoog te krikken met rhythm & blues en country. Daarbij maakt de groep geen geheim van de invloeden. Johnny Cash doet vanaf het eerste nummer zijn intrede in de huiskamer, Hank Williams en het tranentrekkende ´House Of Gold´ is een rustpunt met alleen maar verzengend verdriet op deze release.

Rockabilly is in de Benelux geen genre met veel releases. Vaak is het wat gemakkelijk gespeelde muziek, er staat vaak een banjo op het podium en Johnny Cash en Elvis Presley zijn nooit ver weg. Shorty Jetson and his Racketeers schromen niet invloeden te gebruiken, maar klinken volkomen origineel.

Opener ´Evil Johnny´ is een boppend, uptempo nummer. ´Real Disease´ neemt een beetje gas terug terwijl bij ´Knock, Knock´ de gaskraan weer opengaat. Bij het beluisteren van deze langspeler van Shorty Jetson and his Racketeers komt het beeld van een brink in een dorp naar voren. Het is avond en de zon gaat onder, het is warm en broeierig. Op het podium rommelen wat muzikanten en zetten de instrumenten klaar. De eerste dorpelingen komen aangelopen, pakken een stoel en een drankje. Er wordt geroepen om muziek. Met een OK gebaar met de duim maken Shorty Jetson and his Racketeers duidelijk snel te willen beginnen. De groep speelt ook gewoon twee sets en daarna nog wat klassiekers. En dan komen misschien dezelfde namen langs, maar niemand op het dorpsplein die dat vervelend vindt.

Shorty Jetson and his Racketeers hebben een prima album afgeleverd. En nu mogen de Belgen Nederlandse podia in een warme gloed zetten. (Tub Thumper Records)